Translate

sobota, 19. februar 2011

Pirini muffini z rozinami in suhimi slivami

Kadar ni veliko časa, sladko pa bi enostavno imeli pri hiši, se spravim eksperimentirati z muffini. Ja, za to je vedno dovolj časa, hehe. Zelo rada jih imam s pirino moko, ker se veliko lažje prebavijo. Poskusila sem jih že kar nekaj in vsi so bili dobri. Tale pa je nekako naletel na najboljši odziv.

Potrebovala sem (za 12 muffinov)...

  • 250g pirine moke
  • 2 žlički pecilnega praška
  • 80ml olja
  • 125g sladkorja
  • 2 jajci
  • 250g navadnega jogurta (0,1% mlečne maščobe)
  • ščepec soli
  • 1 žlička vanili sladkorja
  • 50g rozin
  • 50 g suhih sliv (narezanih na manjše kose, seveda)
Najprej skupaj zmešam pirino moko, pecilni prašek in ščepec soli. Delček te mase (kakšno žlico) stresem med suho sadje (rozine in suhe slive) ter premešam, ker bo to pomagalo, da ne bo v sami masi padlo na dno testa, ampak bo enakomerno razporejeno.

Nato v drugi posodi zmešam najprej jajci, dodam sladkor in vanili sladkor ter spet dobro zmešam. Sledi olje, nato spet dobro zmešam. Dodam še jogurt ter zmešam, da dobim homogeno zmes. Kot zadnje pride na vrsto še suho sadje. Ja, spet dobro zmešam, hehe.

Na tej točki postopoma združim suho in mokro mešanico ter skupno zmes razporedim po pekaču za 12 muffinov.

Pečem nekje med 20-imi in 25-imi minutami na 180 stopinj Celzija. Če so dejansko pečeni, preverim tako, da v muffin zapičim zobotrebec. Če na njem ni testa, ko ga izvlečem, so muffini pečeni.


Tile imajo dodano še manjšo količino ovsenih kosmičev. Njamsi!!

ponedeljek, 14. februar 2011

Sadna kupa #1

Dolgo časa sem tuhtala, kaj bi dejansko naredila za Valentinovo. Nekako sem vseeno mnenja, da je najlepše darilo neka gesta, nekaj, kar narediš sam, nekaj, kar se spomniš sam, ipd. Tudi z rožami in čokoladicami ni nič narobe, vseeno pa se ne dotakne srca s takšno močjo. Vsaj pri meni. :)

Tokrat pa sem prišla na idejo čisto po naključju. In nastalo je tole:




Narejeno je bilo razmeroma hitro, z enim vmesnim izletom do trgovine, okus pa je fenomenalen!

Potrebovala sem:
  • borovnice (nekaj smo jih še poleti spravili v zamrzovalnik - ja, čisto iz sezone so :) )
  • rdeči ribez (imamo tudi še črnega, a ker so pač borovnice že črne/plave...)
  • jabolka (kisla)
  • mandarine
  • grapefruit (rdeč)
  • cimet
  • sladka smetana - stepena, rastlinska
  • čokoladni preliv (jaz sem uporabila tegale)
Jabolka olupim in narežem na kocke. Mandarine in grapefruit olupim in krhlje narežem na manjše kose (lažje se je, poleg tega pa tako 'spodbudimo' sadež, da odda vsaj nekaj svojega soka). Vse zmešam skupaj, dodam cimet po okusu (pri meni ga je kar veliko - saj sem že omenila, da obožujem cimet, a ne?) in spet zelooooo dobro premešam. Potem pustim mešanico, da malce postoji. Okusi različnih vrst sadja in cimeta se morajo namreč dobro zmešati.

Čez nekaj časa spet dobro premešam. Nato postrežem s smetano in čokoladnim prelivom. Hehe, in nisem ga samo enkrat!

Dober tek!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...