Nekaj časa že iščem dober recept ali pa namig, kako narediti ovsene piškote na čimbolj zdrav način. To je predvsem za tisti moment, ko se ti reeeees 'lušta' nekaj sladkega, nisi pa za neke težke ogljikove hidrate. Tule jih sploh ni veliko pa še lahki so. Piškoti so prav tako primerni za prigrizek v službi ali pa kje po opravkih. Celo eden je čisto dovolj.
Torej, kako to, da so tako zdravi? Pa poglejmo.
Potrebovala sem...
- 75 g kokosovega masla
- 125 g grobih ovsenih kosmičev
- 75 g rjavega sladkorja
- 1 jajce
- 1 čajna žlička vanilijeve esence
- 50 g polnozrnate pirine moke
- 1 zvrhana čajna žlička pecilnega
- (uporabite lahko tudi različne oreščke in suho sadje)
V drugi posodi zmešam moko in pecilni.
V tretji pa stepem jajce, postopoma dodajam sladkor, na koncu pa še vanilijevo esenco. Sam proces stepanja zaključim, ko že vidim, da se mešanica dejansko začne rahlo peniti ali enostavno, ko se sladkor v njej raztopi.
V to slednjo nato postopoma dodajam mešanico moke in pecilnega.
Na tej točki mešalnik zamenjam za spatulo ali kuhalnico (seveda, spet odvisno od vas, kaj rajši uporabljate). V pripravljeno mešanico čisto na koncu tako vmešam še na kokosovem maslu prepražene ovsene kosmiče.

Takole naj bi zgledale kepice. Te se med samim pečenjem še razlezejo v prave piškote tako, da se res ne ustrašiti, ko boste zagledali, da se ploščijo. :)

Potem pa... uh! :)) No, pa saj mi ni potrebno povedati, kaj sledi, a ne? ;)
So rekli, da jih komot lahko naredim še kdaj! ;)
Živjo. Samo eno vprašanje :) Grobi ovseni kosmiči... jaz imam doma mešanico ovsenih kosmičev z rozinami, ipd. Ali so taki tudi v redu? Hvala :)
OdgovoriIzbrišiŽivjo,
OdgovoriIzbrišiZgoraj omenjene piškote sem naredila tudi že z mešanico, ki vsebuje rozine, razne oreščke, ipd. Tako, da, ja. Ni problema. Lahko uporabiš tudi te. ;)