Translate

ponedeljek, 14. november 2011

Zajtrk #1

Ker že kar nekaj časa z energijo ne pridem skozi dan tako kot bi morala, sem se odločila nekaj stvari spremeniti. Včasih (sicer še ne tako daleč nazaj, a vseeno) sem namreč redno tekla, hodila v fitness, ipd. Potem pa je kar naenkrat energije zmanjkalo in je nekako nikoli ne naberem dovolj, da bi z redno telovadbo nadaljevala. Pa jo že zelooo pogrešam. Tako sem se odločila, da najprej pogledam svoj dan s strani prehranjevanja ter prišla do naslednjega zaključka.

Potrebno bo začeti jesti 5-krat na dan. Po malem, a petkrat. Kar imam v bistvu še raje, ker potem vsaj ne bo nepotrebnih 'lušt'. Hehe... Pa še energije bo več. Za tek, fitness, ipd.

Danes je bil torej 'D-day'. Prvi zajtrk. Pravi zajtrk. Po ne vem kolikih letih. Na samem začetku sicer mešani občutki, ampak... I like it!

Za začetek sem izbrala naslednje:
  • 250 ml navadnega jogurta (0,1% mlečne maščobe) - ja, samo pol
  • 2 mandarini 
  • cca. 2 pesti mešanih nesladkanih kosmičev (obožujem 1-kilogramske iz Hoferja)


Najprej, seveda zmešam jogurt in kosmiče ter vse skupaj pustim, da se kosmiči napijejo in napihnejo. V takšni obliki so namreč boljši za prebavo. Ta čas pa si počasi (ker letos drugače enostavno ne gre - mandarine očitno zebe) olupim sadje, ločim na kose ter jih dodam prej pripravljeni mešanici. Premešam in nato enostavno 'dober tek'!

Dobro jutrooo!

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...