Translate

sobota, 30. oktober 2010

Tatarska omaka - domača

Nekako sem že ves čas mnenja, da je prava tatarska samo tista, katero se naredi doma. Preprosto zato, ker mora mora mora (!!) biti narejena po okusu posameznika. Ta pogoj pa 'trgovinske' ne izpolnjujejo.

Tooooorej...

Potrebujem:
  • majoneza (jaz osebno vedno izberem Hellmanns, ker ni premastna in je ravno prav aromatična)
  • kisla kumarica (1 dokaj velika)
  • mala čebula
  • česen (po okusu posameznika)
  • peteršilj (obvezno svež - je boljši)
  • poper, sol, kis, belo vino (ali sok limone)
Pri tem ni drugega kot da se vse skupaj dobro zmeša. Poudarila bi samo naslednje:
  1. majoneza - količina je čisto po izbiri posameznika in samih potreb
  2. kumarica se nariba na manjši ribežen
  3. čebula se prav tako nariba na manjši ribežen
  4. česen - stroki se, seveda, olupijo in operejo, nato pa se stisnejo (npr. s takšno napravco) v majonezo
  5. peteršilj - sesekljamo na drobno
  6. poper in sol - po okusu posameznika
  7. kis in belo vino (ali sok limone) - tu upoštevam samo gostoto mešanice, ko enkrat vse skupaj že zmešam (tu še brez kisa, vina ali soka limone), dodam pa kis in vino v vsakem primeru - za okus vsaj, če že ni potrebno za redčenje
** Sama priporočam uporabo belega vina prej kot sok limone. Sicer imam limone zelo rada, a mi nekako ne dajo tistega pravega okusa v tej prilogi.


** Tatarsko omako priporočam, da se naredi prej in da potem nekaj časa stoji v hladilniku. Tako se potem primerno ohladi pa še vse prave okuse 'pobere' iz vseh dodanih sestavin.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...