Translate

sobota, 30. oktober 2010

Zasavski glažarski 'Krumpatoč' ali krompirjevi zrezki

Meni je sicer tole že čisto splošen recept, ampak super jed. Ugotavljam pa, da so tudi takšni, ki jedi še ne poznajo. Zato z vami delim še tega. Nekaj zasavskega, da bomo bolj avtohtoni. ;)

Sam recept sem dala tudi pod oznako 'priloge', ker se dejansko lahko uporabi tudi kot to. Jaz osebno ga imam rada kar samega. Yummie!

Torej...

Potrebujem:
  • 6-7 krompirjev neke normalne velikosti
  • 2 jajci
  • 3/4 šalice moke (tole je sicer odvisno od situacije, se pravi - po potrebi; šalica, katero jaz ponavadi uporabim, je malce večja šalica za kavo, ampak, pazi ! ne za čaj !)
  • čebula in česen (po okusu posameznika)
  • olje (sicer spet priporočam olivnega, ker se ta jed zna kar hitro preveč napiti olja)
  • sol, vegeta, poper, sesekljan peteršilj (začimbe so, seveda, lahko po okusu posameznika)
  • ** lahko dodate tudi šunko narezano na kocke, nariban sir, ipd.
Krompir olupim in naribam. Najprej ga nasolim, premešam in z rokami malce pretlačim. Sama ga najraje dam na večje cedilo, tega pa v malce večjo posodo, in ga pustim približno 5 minut stati. V tem času bo namreč oddal kar nekaj vode, sol pa bo temu še bolj pripomogla.

Medtem pripravim vse ostale sestavine. Nasekljam čebulo in česen ter ju na olivnem olju prepražim, da lepo zarjavita in zadišita. Sesekljam še peteršilj in pripravim 2 jajci, moko in ostale začimbe. Preden vse to dodam krompirju, le-tega še enkrat ožamem. Nato najprej dodam začimbe, dve jajci in vse lepo zmešam/pregnetem z rokami. Jap, je poc, ampak mislite samo na to, da bo potem zeloooo dobro. :) Kot zadnje pa postopoma dodajam še moko.

Enakomerno zmešano zmes nato postopoma oblikujem v posamezne zrezke (z rokami; najprej kroglice, potem to sploščim) in dam peči na vroče olje. Pustim, da se lepo zabarva.


Ni komentarjev:

Objavite komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...