Translate

petek, 20. avgust 2010

Puran v smetanovi omaki

Perutnina že sama po sebi predstavlja lažji obrok. Jaz osebno imam rada piščanca, tudi kokoš, in pa purana. Ravno prav nasitijo pa še pretežki niso za želodec.

Naj vam danes predstavim recept, katerega sem pred leti našla na enem izmed številnih forumov. Priprava je popolnoma preprosta, hitra je pa še nasiti ravno prav. Kdo bi lahko celo kdaj rekel, da zna biti malce kalorijske bombe. ;)

Skozi leta sem jo malce priredila po svojem okusu, da je zadeva še boljša...

Takole gre...

Sestavine:
  • puranje zrezke
  • olivno olje
  • čili v prahu
  • curry v prahu
  • kajenski poper
  • sladka smetana
  • sojina omaka
Puranje zrezke lahko uporabite takoj sveže iz trgovine, lahko pa tudi zamrznjene. V slednjem primeru predlagam, da so popolnoma odmrznjeni. Sama se rada držim nasveta Nigelle, da je dobro zvečer preden boste naredili to jed prestaviti zrezke iz zamrzovalnika v hladilnik, da se preko noči počasi in lepo topijo. Jaz jih ponavadi nekje dopoldne naslednji dan dam še ven na sobno temperaturo, če se slučajno še niso stopili do konca. Zrezke je namreč priporočljivo še prej malo potolči, da jih stanjšamo. Tako bodo potem bolj dobri pa še hitreje se bodo opekli.

Na olivnem olju nato segrejem olivno olje, na eno stran zrezkov posujem čili in curry ter jih položim v olje na to stran z začimbami. Ko so vsi zrezki na olju, posujem z istima dvema začimbama še drugo stran, dodam pa še kajenski poper. Zrezke počasi popečem na obeh straneh, priporočljivo do zlato rumene barve, nato pa rahlo zalijem, da se na hitro podušijo. Ko voda izhlapi, zrezke še malce popečem, da dobijo lepo barvo, nato pa zalijem s sladko smetano. Sama priporočam tekočo, ker je enostavno boljša za omako. Če pa ne gre drugače, bolj čvrsto razredčim z mlekom. Po okusu še kanem nekaj malega sojine omake. Vse skupaj pustim pol minute do minuto, da povre, nato serviram.

** Hehe, slika zgoraj je prva faza pečenja zrezkov. Končna slika na žalost ni uspela, ker te jedi pri nas prehitro zmanjka, da bi jo sploh imela čas slikati. :) **

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...