Tooooorej...
Potrebujem:
- majoneza (jaz osebno vedno izberem Hellmanns, ker ni premastna in je ravno prav aromatična)
- kisla kumarica (1 dokaj velika)
- mala čebula
- česen (po okusu posameznika)
- peteršilj (obvezno svež - je boljši)
- poper, sol, kis, belo vino (ali sok limone)
- majoneza - količina je čisto po izbiri posameznika in samih potreb
- kumarica se nariba na manjši ribežen
- čebula se prav tako nariba na manjši ribežen
- česen - stroki se, seveda, olupijo in operejo, nato pa se stisnejo (npr. s takšno napravco) v majonezo
- peteršilj - sesekljamo na drobno
- poper in sol - po okusu posameznika
- kis in belo vino (ali sok limone) - tu upoštevam samo gostoto mešanice, ko enkrat vse skupaj že zmešam (tu še brez kisa, vina ali soka limone), dodam pa kis in vino v vsakem primeru - za okus vsaj, če že ni potrebno za redčenje
** Tatarsko omako priporočam, da se naredi prej in da potem nekaj časa stoji v hladilniku. Tako se potem primerno ohladi pa še vse prave okuse 'pobere' iz vseh dodanih sestavin.
Ni komentarjev:
Objavite komentar