Translate

sobota, 19. februar 2011

Pirini muffini z rozinami in suhimi slivami

Kadar ni veliko časa, sladko pa bi enostavno imeli pri hiši, se spravim eksperimentirati z muffini. Ja, za to je vedno dovolj časa, hehe. Zelo rada jih imam s pirino moko, ker se veliko lažje prebavijo. Poskusila sem jih že kar nekaj in vsi so bili dobri. Tale pa je nekako naletel na najboljši odziv.

Potrebovala sem (za 12 muffinov)...

  • 250g pirine moke
  • 2 žlički pecilnega praška
  • 80ml olja
  • 125g sladkorja
  • 2 jajci
  • 250g navadnega jogurta (0,1% mlečne maščobe)
  • ščepec soli
  • 1 žlička vanili sladkorja
  • 50g rozin
  • 50 g suhih sliv (narezanih na manjše kose, seveda)
Najprej skupaj zmešam pirino moko, pecilni prašek in ščepec soli. Delček te mase (kakšno žlico) stresem med suho sadje (rozine in suhe slive) ter premešam, ker bo to pomagalo, da ne bo v sami masi padlo na dno testa, ampak bo enakomerno razporejeno.

Nato v drugi posodi zmešam najprej jajci, dodam sladkor in vanili sladkor ter spet dobro zmešam. Sledi olje, nato spet dobro zmešam. Dodam še jogurt ter zmešam, da dobim homogeno zmes. Kot zadnje pride na vrsto še suho sadje. Ja, spet dobro zmešam, hehe.

Na tej točki postopoma združim suho in mokro mešanico ter skupno zmes razporedim po pekaču za 12 muffinov.

Pečem nekje med 20-imi in 25-imi minutami na 180 stopinj Celzija. Če so dejansko pečeni, preverim tako, da v muffin zapičim zobotrebec. Če na njem ni testa, ko ga izvlečem, so muffini pečeni.


Tile imajo dodano še manjšo količino ovsenih kosmičev. Njamsi!!

2 komentarja:

  1. Super recept!jaz sem izpustila rozine in dodala češnje. Bilo je odlično :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Super ideja! Tudi to bo treba preiskusiti. ;)

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...