"Kaj bi pa danes za kosilo kuhali?"
"Ne vem... Kaj bi pa ti?"
"A bi ribe?"
Ob tem pogovoru sem se spomnila na jed, katero že res dolgo obljubljam. Pri nas imamo namreč zelo radi polpete oz. "faširaje" (kot se reče pri nas). Sicer jih večinoma delamo iz mešanega mletega mesa (goveje-svinjsko; 50/50), enkrat vmes smo uporabili tudi puranje. Zakaj, torej, ne bi tokrat poskusili nekaj drugačnega? Sicer je pri nas praksa, da se v maso da kruh, katerega smo prej namočili, potem pa dobro oželi. Tokrat sem posegla po drugem načinu. In, seveda, spet drugem mesu. Uff, dobro je bilo!
Potrebovala sem...
- 500g-ska pločevinka tune (vsebovala je nekaj čez 400g tunine)
- šopek peteršilja
- 1 jajce
- čebula - po okusu posameznika
- česen - po okusu posameznika
- krušne drobtine - po potrebi
- olje
Iz mase postopoma naredim več kroglic, katere nato sploščim. Pečem na segretem olju na srednje močnem ognju.
Opombe!!
- Polpetki se spečejo res hitro zato ne priporočam, da zraven delate še kaj drugega.
- S samo maso bodite ob oblikovanju nežni, ker se drugače lahko polpeti čisto prehitro 'lomijo' in razpadejo. Ko so enkrat zapečeni, ta problem ni več prisoten.
- Zgornjim sestavinam lahko po lastnem okusu in presoji dodate še številne ostale začimbe.
Ni komentarjev:
Objavite komentar