Da ni okus čisto navaden, sem se odločila poiskati kakšno dobro marinado. Na koncu sta ostali dve, kateri pa sem se odločila primerno združiti. Vsaka izmed njih je namreč imela vsaj eno sestavino, katero enostavno nisem hotela izpustiti. Ena je za piščanca po Ptujsko, druga pa je brez imena, a slastna. Razmišljala sem, katero bi Vam predstavila pa sem nekako prišla do zaključka, da kar obe, na koncu pa še mojo verzijo.
Druga je takšna:
- 1 žlička olivnega olja
- 2 stroka nasekljanega česna
- 1 žlica gorčice
- 0,5 žlice sojine omake
- 0,5 žličke mletega čilija
- 0,5 žličke timijana
- 0,5 vejice rožmarina
- 0,5 žličke majarona
- 0,5 žličke sesekljane sveže bazilike
Marinada za piščanca po ptujsko pa je naslednja (nekako rahlo pod vplivom oddaje Riba na oko v tem tednu):
- 1/4 dl belega olja (sicer prvič slišim za ta izraz, a mišljeno je pač rastlinsko ali pa sončnično)
- 1 žlička soli
- 1 žlička gorčice
- 1 žlička rdeče paprike
- 2 stroka drobno nasekljanega česna
- poper (po okusu)
- 2-3 žlički balzamičnega kisa
- manjša količina nasekljanega peteršilja
- manjša količina nasekljane bazilike
- V prvem mi je všeč sojina omaka, čili, olivno olje in vsa našteta zelišča. Pri drugem pa nekako nisem za belo olje, bi pa sigurno uporabila peteršilj in balzamični kis.
- Do kombinacije obeh je prišlo tudi zaradi tega, ker sem nekako raje uporabila sojino omako kot sol (čeprav nimam nič proti soli) ter čili namesto rdeče paprike in popra (ja, kljub temu, da imam rada vse tri začimbe).
- Prvi recept pa ima več dišavnic, med njimi tudi rožmarin, majaron in timijan (vse to imam letos svoje, domače, sveže).
- 1 žlička olivnega olja (to bo tako ali tako med samim pečenjem odteklo, marinada ga pač nekako mora imeti)
- 2 stroka nasekljanega česna
- 1 žlica gorčice
- 0,5 žlice sojine omake (ravno prav slano, da res ne potrebujete soli ali pa vegete)
- 0,5 žličke mletega čilija (super nadomesti rdečo papriko in poper)
- 0,5 žličke timijana
- 0,5 vejice rožmarina
- 0,5 žličke majarona
- 0,5 žličke bazilike
- 3 žlički balzamičnega kisa (sicer na začetku s skepticizmom, a res naredi fenomenalno ravnovesje v kombinaciji z ostalimi sestavinami)
- manjša količina nasekljanega peteršilja


Potem pa samo - pečico ven, meso na mrežice. Vklopim na 200 stopinj Celzija, časovnik pa nastavim na 20 minut. Meso mora tokrat biti na spodnji mrežici. Naj samo še toliko omenim, da se čas lahko razlikuje pri različnih kosih ter različnih velikostih le-teh. Predlagam, da po pretečenem času enostavno vzamete zobotrebec in ga zapičite v vsak kos mesa posebej. Če na njem ni sledu krvi, potem je meso pečeno.

Brez odvečnih maščob, zdravo, ravno prav zapečeno in enostavno wow!!
Ni komentarjev:
Objavite komentar