Tako sem včeraj čisto po naključju naletela na tale recept. Ja, spet Ina Garten. :) Pa so 'lušte' spet tu. Sicer sem ga zopet malce prilagodila, enako pa lahko naredi tudi kdo izmed vas - sestavine pač uporabite po svojem okusu.
Moje so bile takšne...
- 80 g riža
- voda (glej razlago spodaj)
- 1/4 čajne žličke soli
- 2 čajni žlički sladkorja
- mleko 1,5% (po potrebi)
- 1 čajna žlička vanilijeve arome
- 7 lešnikov
- 4 orehi
- 4 velike suhe slive (narezane na koščke)
- 10 g rozin (malih)
- cimet (po okusu)
Nekje na pol poti dodam sladkor. Sama sem sicer dala žličko po žličko, ker mi namreč že mleko (po mojem okusu) jed kar lepo zasladi, kasneje pa bodo tudi nekatere ostale sestavine pridale k sami sladkosti. Zato ne pretiravajte, sploh če nimate radi preveč sladko.
Ko sem nekje vmes riž poskusila in je že lepo v stilu al dente, dodam vanilijevo aromo in cimet ter spet dobro premešam.
Lešnike in orehe nasekljam ali pa narežem na manjše kose ter jih v suhi ponvi na hitro popražim. Samo, da zadišijo pa bo dovolj.
Ina sicer priporoča, da rozine prej namočite. Sama se nekako nisem odločila za to verzijo, ker se mi zdi, da bi se potem preveč ovlažile. To vlogo pa bo tako ali tako odigralo mleko. Zato jih, tik preden zadnje mleko povre in je riž že res dovolj skuhan, dodam kar tako, istočasno pa tudi prepražene zgoraj omenjene oreščke ter narezane suhe slive.
Dobro vse skupaj premešam iiiiin postrežem.
Uff, a se zavedate, kako težko je bilo počakati, da tole poslikam? :)
Ni komentarjev:
Objavite komentar