Eden izmed takih obrokov so tudi testenine s tuno. To idejo sem dobila, ko sem se enkrat odločila, da poskusim tunino mešanico za testenine v trgovini. Sicer mi je bila všeč, a se mi je cena zdela malce previsoka. Zato sem poskusila nekaj podobnega ustvariti kar sama doma.
Pri nas imamo kar radi tunino zato je skoraj vedno na zalogi. Odvisno - večinoma so konzerve standardne velikosti, včasih pa tudi tiste ogromne, katere lahko dobiš v kakšni drugi trgovini tujih ponudnikov.
Takole naredim moj obrok.
Potrebujem:
- konzervo tunine (lahko sta tudi dve - odvisno od okusa posameznika) - še vedno jo imam najraje v olivnem olju
- manjšo čebulo
- 1-2 stroka česna
- origano
- sol
- testenine (v bistvu so lahko kakršne koli - polžki, peresniki, školjkice, špageti,...; navadni ali polnozrnati)
- olivno olje (za praženje čebule pri omaki, če nočemo uporabiti olja iz tun, in pa za testenine)
Med tem postopkom voda za testenine že zavre, zato pač dodam testenine in na rahlem ognju (da rahlo vre) pustim, da se skuhajo. Na koncu testenine odcedim in jih stresem v posodo s tunino omako. Vse skupaj zelo dobro premešam in jed je pripravljena.
Kaj pa vem... recimo, da si lahko vse skupaj predstavljate kot lažjo obliko makaronovega mesa oz. 'makaronflajša'.
Dober tek! :))
Ni komentarjev:
Objavite komentar