Tokrat sem se odločila preiskusiti originalni recept za Prebranac. Ena verzija je zapisana že tule. Prav tako sem prebrala tudi številne druge, nikoli pa si še nisem vzela čas za 'the original'. In ker je vse enkrat prvič, sem se danes spravila v že zdavnaj kupljeno srbsko kuharico in malenkost prilagodila količine.
Takole je bilo:
- 800 g kuhanega fižola (jaz sem uporabila belega, podobnega tetovcu)
- 500 g čebule (lahko pa greste čisto po svojem okusu, tudi sama sem šla čisto po občutku, ker original predpisuje 1,5 kg na 500 g fižola, kar pa mi je skoraj malce preveč)
- 3 stroki česna
- 1 zravnana jedilna žlica moke
- 1 zravnana čajna žlička in pol sladke paprike v prahu
- sol (po okusu)
- poper (po okusu)
- 1 zravnana jedilna žlica paradižnikovega pireja
- 10 jedilnih žlic vode, v kateri se je fižol kuhal
- 1 rezina slanine
- 1 rezina pršuta
- 2 rezini pikantne suhe salame
- olivno olje
Glinen pekač namastim ter ga napolnim z mešanico.
Pečem na 200 stopinj Celzija približno 45 minut.
Prijatno!
zelo dobro in nasitno,le tako naprej
OdgovoriIzbriši